Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Απορίες Τρελού...Απορίες Όλων

Καλωσόρισμα




Το 4ο κατά σειρά blog μου, θα είναι ένας απλός τρόπος αποθήκευσης των σκέψεων και αποριών μου .. λίγες γραμμές. .δυο τρεις.. μερικές σκεψεις..και χώρος από κάτω σχολιασμού όσων θέλουν

Καλή μας αρχή λοιπόν
 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Eurotrip Part 2

Ας ευκολος τροπος για να κανεις ενα τετοιο ταξιδι ειναι να το σπασει σε δυο οι τρεις ζωνες..


Η πρώτη ζώνη που προτείνω, είναι Interrail Pass διάρκειας ενός μήνα που να περιλαμβάνει τις εξής χώρες: Italia, Hungary, Austria, Switzerland, Germany, Czech Republic, Denmark, Sweden, Norway, Netherlands, Brussels, Belgium.

Ξεκινώντας από το Interrail Pass, μπορούμε να το βρούμε σε εταιρίες γνωστές του χώρου. Εγώ θα προτείνω δυο εταιρίες που έχω δοκιμάσει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, καθώς έχουν και forum για λεπτομεριες περισσότερες σε ερωτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος.

Οπότε προτείνω:


1) www.interrailnet.com  Original InterRail store by the European Railways

και


2) http://www.interrail.net

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι ότι το πάσο αυτό, καλύπτει τα βασικά είδη τρένων. Σε πολλές περιπτώσεις – ανάλογα τις χώρες – θα πρέπει να καταβάλετε ένα έξτρα ποσό για το εκάστοτε τρένο. Σε γενικές γραμμές..εάν το τρένο δεν έχει έξτρα supplements, άπλα ανεβαίνετε, βρίσκετε θέση..γράφεται στο πάσο σας την διαδρομή που κάνετε, την ώρα και την διαδρομή του τρένου..και φύγατε.. 

 Να έχουμε κατά νου, ότι μπορούμε να πάρουμε το πάσο των τρένων δυο μήνες πριν την αναχώρηση μας, καθώς πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να κάνει κάπου 20 ήμερες μέσο όρο να το λάβουμε..χάρη στα ταχυδρομεία μας..που συχνά πυκνά χάνουν φακέλους..

Εδώ πρέπει να πούμε καλό είναι να έχει γίνει ένας σχεδιασμός πρώτα για την σειρά των πόλεων καθώς και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κάποιος. 

Ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα δρομολόγια και τα ωράρια των τρένων είναι το:



Στην περιπτωση της Ιταλιας μπορουμε να χρησημοποιησουμε ενα εγκυρο site, το :


http://www.trenitalia.com (Επίσημη Σελίδα Τρένων στην Ιταλία)

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα πως μπορούμε να δούμε τα δρομολόγια ενός τρένου στην Ιταλία, και εάν το συγκεκριμένο Τρένο έχει έξτρα χρέωση.

Πάμε στην Αρχική σελίδα του TrenItalia και επιλέγουμε πάνω πάνω την Γλώσσα από Ιταλικά σε Αγγλικά.

Στην Οθόνη θα έχουμε την φόρμα αναζήτησής δρομολογίου, οπότε κει εμπορούμε να βάλουμε τα εξής στοιχεία:

Επιλέγουμε:
Είδος διαδρομής: One-way Trip
From: Rome
To: Florence
When: 15 – 04 – 2011 και ενδεικτική ώρα από τις 12 το μεσημέρι και μετά να ψάχνει.



Όταν πατήσετε το Send, θα κάνει την αναζήτηση και θα σας πάει σε άλλη σελίδα με τα δρομολόγια. Όπως για παράδειγμα στην επόμενη φώτο.



Όπως βλέπουμε παραπάνω, μας έβγαλε τα δρομολόγια που υπάρχουν, περίπου ένα τρένο ανά μισή ώρα. Αλλά εδώ προσοχή, γιατί όπως βλέπουμε ταξιδεύουν διαφορετικά είδη τρένων.

Αν πάρουμε το τρένο που λέει Regionale Veloc (RV), άπλα ανεβαίνουμε πάνω, βρίσκουμε θέση, γράφουμε τα στοιχεία του τρένου και φύγαμε..

Αν πάρουμε τρένο που έχει το σημάδια IC, ICE, ESA κλπ έχουμε εξτρά χρέωση. Ανάλογα το τρένο η χρεωση διαφέρει.

Θα πάρουμε για παράδειγμα το τρένο ΙC, να δούμε πως βλέπουμε την έξτρα χρέωση.
Καταρχήν στην παραπάνω αναζήτηση κάνουμε κλικ στην επιλογή ΙC και κάνουμε κλικ στο κουμπί Continue.


Αφού πατήσουμε το Continue, μας βγάζει σε αυτή την σελίδα όπου έχει προσφορές βάση του τι κάρτα έχουμε. Εμείς κάνουμε κλικ όπως δείχνω στην παραπάνω φώτο εκεί που λέει «More Fares» και επιλέγουμε το Global Pass.

Μόλις το επιλέξετε θα σας βγάλει αυτόματα από κάτω την έξτρα χρέωση που στο συγκεκριμένο τρένο είναι 3 ευρώ έξτρα, όποτε πρέπει να πάτε με το Πάσο σας και 3 ευρώ στο γκισέ να σας βγάλουν εισιτήριο.

Σε γενικές γραμμές όσο αφορά την Ιταλία είναι κάλο να έχουμε κατά νου τα εξής:
Regionale Veloc – RV  - Χωρίς έξτρα χρέωση
Intercity – IC 3 ευρώ έξτρα
Eurostar Italia – Eurostar City- EAS – Έξτρα 10 ευρώ

Καλό είναι να συμβουλευτείτε την εξής σελίδα που έχει αναλυτικό οδηγό με τις έξτρα χρεώσεις:

Αυτά όσο αφορά τα τρένα. 

Η Ιταλία βολεύει ιδιαίτερα να ξεκινήσει κανείς το ταξιδι του, καθως μπορεις να βρεις ευκολες καθημερινες και φθηνες πτησεις.

Απο Αθηνα μπορεις να πεταξεις με  για Malpensa (Milano) καθε ημερα με Olympic Air, Aegean, και Easy jet.

Αυτα για σημερα..στο επομενο αρθρο θα μιλησουμε για την διαδρομη απο Malpensa για Milano, και τι να δει κανεις στο Milano, πως να κινηθει και λοιπες πληροφοριες..

Stay Tuned Folks