Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Καπνήζω αρα υπαρχω ?!?



Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν λάβει θέση. Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο χτύπημα. Εδώ και 2 εβδομάδες που δεχτήκανε την καταγγελία , η υπηρεσία βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Ο στόχος θεωρείται μη προβλεπόμενος και άκρος επικίνδυνος. Οι μάσκες αερίων στα πρόσωπά τους, δηλώνουν τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ο επικεφαλής της ομάδας Α’ δίνει το OK...


Ο επικεφαλής της ομάδας Α’ δίνει το OK! Δύο άντρες κρατούν ένα μεγάλο κρουνό, σημαδεύουν την πόρτα και ΜΠΑΜ!!!

- 1142, 1142, πέτα αμέσως το τσιγάρο και τον αναπτήρα και πέσε στο πάτωμα ΤΩΡΑ!
- Εεεεε μα μα μα..
- Τι μα και μαμά ρε καρνάγιο, δεν βλέπεις ότι σε σημαδεύουν οκτώ Μ16; Διάλεξε ή πέφτεις εσύ στο πάτωμα, ή τα μυαλά σου!

Ο σαστισμένος τρομοκράτης δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υπακούσει στις εντολές του οργάνου, όπου στο πίσω μέρος του αλεξίσφαιρου γιλέκου του φέρει την ονομασία 1142!

Ο επικεφαλής της έρευνας κάνει την είσοδο του μέσα στη γιάφκα! Ο χώρος θύμιζε ταινία τρόμου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Quentin Tarantino. Διάσπαρτοι σοροί από αποτσίγαρα βρίσκονται στα τασάκια του διαμερίσματος. Κιτρινισμένες κουρτίνες από τον καπνό, κρέμονται στο σαλόνι. Σημάδια από καύτρες στις πολυθρόνες. Ένα μικρό σύννεφο καπνού αιωρείται στο ταβάνι. Δεκάδες Κούτες Marlboro και  Lucky Strike, βρίσκονται κριμένες στα ντουλάπια της κουζίνας. Ενώ για ξεκάρφωμα υπάρχει ένα κουτί με τσίχλες Nicorette.







Ο επικεφαλής πάει πάνω από τον αλυσοδεμένο πλέων τρομοκράτη και τον κοιτάει με ένα ύφος υπεροψίας και κοκοροπεριφάνειας .

- Νόμιζες ότι δεν θα σε εντοπίζαμε ε, παλιό-βρομοκαπνιστή; Μας πήρε 2 εβδομάδες να σε τσακώσουμε , αλλά τα καταφέραμε. Η σπιτονοικοκυρά σου από πάνω μύρισε τη σιχαμερή κάπνα του τσιγάρου σου και μας ειδοποίησε.

Ψάξτε όλο το μέρος! Δεν θέλω να χάσουμε ούτε ένα στοιχείο από εδώ.

Όσο για εσένα, έχεις το δικαίωμα να μην μιλήσεις. Και ο λόγος που στο λέω, είναι γιατί τα χνώτα σου βρομάνε τσιγαρίλα.

Ο άτυχος τρομοκράτης μεταφέρεται και κρατείται απομονωμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας . Φυσικά του είχε απαγορευτεί το κάπνισμα. Δεν έχει δικαίωμα να συνευρίσκεται με άλλους τροφίμους του σωφρονιστικού κέντρου. Δεν έχει δικαίωμα να δεχτεί επισκέψεις. Μονάχα ο δικηγόρος που όρισε το κράτος για την υπεράσπιση του, βρέθηκε στο κελί του, όπου τον ενημέρωσε για τη δύσκολή δίκη που τον περίμενε.


Την ημέρα της δίκης πάρθηκαν δρακόντεια μέτρα, μέσα και έξω από το χώρο του Δικαστηρίου , για την αποφυγή επεισοδίων από εξαγριωμένους αντικαπνιστές που ήθελαν να λιντσάρουν τον επικίνδυνο καπνιστή .

Όταν η συνοδευόμενη από περιπολικά κλούβα, έφτασε έξω από το δικαστήριο, ο Αίμοδιψασμένος κόσμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα του τύπου...
 
Το τσιγάρο δεν είναι κακό. Εσύ είσαι κακός που το καπνίζεις..
 
Η Γκόμενα μου καπνίζει, είναι σαφώς πιο Easy..
 
Make sex, Not SMOKE...



Μες τον πανικό η Ελένη Λουκά ανεβαίνει πάνω σε ένα περιπολικό και υψώνει ένα πανό που γράφει
« Ο Αρχιεπίσκοπος Προειδοποιεί. Τσιγάρο = Σατανάς» 

Ο κατηγορούμενος περνάει μέσα από το χάος, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς και προσάγεται ενώπιων του Δικαστή και των Ενόρκων.

Η δική ξεκινά. Ο δικαστής απαγγέλει την κατηγορία στον κατηγορούμενο.

- Λάκη Τζιβανάκη, κατηγορείσαι για κατοχή & χρήση τσιγάρου εντός κλειστού χώρου.
Τι έχεις να δηλώσεις;

- Αθώος Κύριε Πρόεδρε.

Η υπεράσπιση κάνει ότι είναι δυνατών για να γλιτώσει τον κατηγορούμενο απ τα χειρότερα.



Μα όταν το σώμα δίωξης καπνιστών φέρει τα πειστήρια, όλο το σκηνικό αλλάζει.
 
Οι άντρες της Δίωξης και εξαφάνισης καπνιστών, βρήκαν έπειτα από έρευνα στην γιάφκα του Λάκη Τζιβανάκη, τα εξής απαγορευμένα υλικά .. είπε με δυνατή φωνή ο επικεφαλής που είχε κάνει έφοδο στο διαμέρισμα του.

8 Κούτες Marlboro
12 Κούτες Lucky Strike
4 Πακέτα καπνού, Άριστης Ποιότητος
6 Πούρα Cohiba
1 Κουτί φίλτρα για στριφτό
1 άδειο κουτί Τσίχλες Nicorette
3 χαλασμένους Ιονιστές

Και πολλά μα πολλά αποτσίγαρα...

Ο δικαστής γυρνάει με μοχθηρό βλέμμα και ρωτά τον Λάκη Τζιβανάκη.

- Κατηγορούμενε τι έχεις να πεις για όλα αυτά;
- Είμαι χρήστης κύριε δικαστά το παραδέχομαι, αλλά πίστευα ότι οι ιονιστές θα έκαναν τη δουλειά τους και δεν θα ενοχλούσα τους γύρο μου.

Οι ένορκοι αποχωρούν για να βγάλουν την απόφαση τους. Οι ώρες περνάνε δραματικά αργά και ο τρεμάμενος Λάκης έχει ανάγκη για ένα τσιγάρο.



Έπειτα από 3 ώρες και αφού είχαν πλακώσει 14 πίτσες και 6 σκορδόψωμα, οι ένορκοι επέστρεψαν μισολιπόθυμοι στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

- Κύριοι ένορκοι, είναι έτοιμη η ετυμηγορία σας ;
- Μάλιστα Αξιότιμε. Οι ένορκοι κρίνανε τον κατηγορούμενο ένοχο.

Ο δικαστής παίρνει αποφασιστικό βλέμμα...

- Λάκη Τζιβανάκη, παραβίασες την απαγόρευση καπνίσματος σε μη κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο και είχες στην κατοχή σου μεγάλη ποσότητα καπνιστικών υλικών χωρίς άδεια. Είσαι κίνδυνος για εμάς και τη δημόσια Υγεία.

Σε καταδικάζω σε Θανατική ποινή, μέσω ηλεκτρικού ρεύματος που θα διαπεράσει το σώμα σου. Ο θεός αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, ας λυπηθεί την ψυχή σου.







Ο μελλοθάνατος πλέων καπνιστής επιστρέφει στη φυλακή όπου σε 1 μήνα θα εκτελεστεί. Οι μέρες του φαίνονται σαν πουλιά που τρέχουν γρήγορα προς το Νότο, ο χρόνος έχει φάει Jet-Lag και δεν ξέρει πότε είναι μέρα και πότε νύχτα. Η μέρα της εκτέλεσης έφτασε. Ο Μελλοθάνατος Λάκης κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα. Καθώς οι φύλακες τον δένουν στην καρέκλα, ο διευθυντής των φυλακών φωνάζει προς αυτόν.

- Λάκη Τζιβανάκη , κρίθηκες ένοχος από τον αξιότιμο δικαστή Μάκη Χαρμανάκη και η τιμωρία σου είναι ο θάνατος μέσο ηλεκτρικού ρεύματος. Έχεις Καμία τελευταία επιθυμία πριν την εκτέλεση σου;

- Ξέρετε...θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ένα τελευταίο τσιγάρο, αν είναι δυνατών.

- ΤΣΙΓΑΡΟ!!!!! Μέσα σε κλειστό μη διαμορφωμένο χώρο?!?!? Έχεις και χιούμορ ρε κερατούκλη...

Ο μοχλός ανεβαίνει. Το κύκλωμα κλείνει. Το ρεύμα διαπερνά το σώμα του άτυχου Λάκη και τον ψήνει στην κυριολεξία.

Ο γιατρός επιβεβαιώνει το θάνατο του...



Στην απέναντι πλευρά της αίθουσας ένας από τους μάρτυρες που είδαν την εκτέλεση του Λάκη, γυρνάει και λέει...

-Τς τς τς τς τς Καπνίλα βρόμησε...

Η Ιστορία και τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. ( ή δεν αργούν να έχουν)


Αφιερωμένο σε όλους τους καταπιεσμένους καπνιστές...απο σημερα και περα...


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Νυχτερινές σκέψεις

 



Πανσέληνος και απόψε. Η μαγεία της νύχτας για άλλη μια φορά με ελκύει να κάνω μια βόλτα να σταθώ δίπλα από το παλιό φρούριο της προβλήτας να χαζέψω την θάλασσα και τα πλοία, αυτούς του αγέρωχους ταξιδιώτες που ζουν μέσα από τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων τους. Πως άλλαξα αναρωτιέμαι. Παρόλο την νιότη μου νιώθω ότι γέρασα μέσα μου τόσο πολύ, κουράστηκα να τριγυρνάω πάνω στην “μάγισσα” , ήταν όνειρο και κατέληξε να γίνει η μόνη διέξοδος.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί ξεκίνησα μια τέτοια φυγή. Τόσο πολύ είχα ανάγκη για μια τέτοια αναζήτηση; Όσο ο χρόνος πέρναγε τόσο ξεχνιόμουνα. Τι ηρεμία τελικά σου προσφέρουν οι ψευδαισθήσεις της θάλασσας!


Νιώθεις απόμακρος από τον κόσμο ζεις σε μια διαφορετική κοινωνία οπού το μυαλό σου δεν ανησυχεί τόσο για την καθημερινότητα παρά μόνο για τι σκέψεις που θα σου έρθουν στο μυαλό όταν κοιτάζεις το βαθύ γαλάζιο που σε τυλίγει, τις ώρες που ‘σαι πάνω του. 

Τι γίνεται όμως όταν αναζητάς αυτό που πολλοί ψάχνουν, το άλλο κομμάτι του εαυτού σου; Ακόμα και σε αυτό η Θεά δεν μπορεί να σε βοηθήσει μόνο να σε ονειροπολεί, να σε κάνει να ξεχνάς, να σε αποτραβά στο δικό της ξέχωρο κόσμο.

Τι και εάν άφηνες ένα τριαντάφυλλο μέσα σε ένα μπουκάλι πριν από κάθε ξεκίνημα ταξιδίου, για εκείνη τίποτα δεν θα άλλαζε, θέλει να σε έχει μια ζωή κοντά της ένας παντοτινός έρωτας.



 
 
Το φεγγάρι έφτασε στο απόγειο της δόξας τους, ένας βασιλιάς που κάθεται στο θρόνο του χαζεύοντας εμάς να το κοιτάμε και να το δοξάζουμε για την μεγαλοπρέπεια του.

Νύχτα, μου έφερες σκέψεις και εικόνες της μέρας μου, μου ζωντάνεψες μέσα από το σκοτάδι σου τους φάρους μάτια για να σταματήσω το ταξίδι μου. Μάτια που προσμένω να δω από κοντά σύντομα.
Θάλασσα μου πόσα πράγματα θέλω να σου πω, να σκύψω και να σου ψιθυρίσω αισθήματα και λέξεις που νιώθω τούτη την στιγμή και να τα μεταφέρεις σε εκείνη που με συμπληρώνει πολύ.

Μάτια που τα κοίταξα μια μέρα και μου γυάλισαν τόσο όμορφα που μαγεύτηκα. Όμως αναρωτιέμαι εάν η ζήλεια σου είναι τόσο μεγάλη ώστε να τα φυλακίσεις στο βυθό σου.

Τα αστέρια χάθηκαν μαζί με την φωτεινή συντρόφια της νύχτας. Τα ζεστά χρώματα της Ανατολής έκαναν την εμφάνιση τους, όπου ο ήλιος περιμένει με ανυπομονησία να πάρει την θέση του, δωρίζοντας απλόχερα το φως του.

Το τελευταίο μου τσιγάρο ο μόνιμος σύντροφος των σκέψεων μου, γίνεται με την συνοδεία σειρήνων από τα πλοία και σημαιών που σηκώνονται σιγά σιγά, το λιμάνι από το πουθενά παίρνει ζωή γεμίζει κόσμο από φωνές, προστάγματα και πειράγματα, μέσα από ένα μπλε χρώμα. 

Πως γίνεται αυτό να μου φαίνεται πλέον τόσο ξένο ενώ στην ουσία ήταν τόσο γνώριμο πριν καιρό οι "δικοί" μου άνθρωποι έγιναν άγνωστοι επειδή απέκτησα αυτό που αναζητούσα.

Όμως ότι αξίζει για σένα πρέπει να το ακολουθείς, ότι αγαπάς πρέπει να το έχεις, αυτό είναι κάτι που μου έμαθαν και θα το ακολουθήσω επιτέλους πάνω σε μια πορεία που δεν χαράχτηκε μόνο από μένα.